DETAILS, FICTION AND KüLTüR MANTARı TOHUMU

Details, Fiction and kültür mantarı tohumu

Details, Fiction and kültür mantarı tohumu

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler pastörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % five’i kadar olmalıdır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca saklama derecesinin +two ile +four arasında olması gerekir. Bu şartlar sağlandıktan sonra tohumlar 2 ay süreyle muhafaza edilebilir. Verim açısından oldukça yüksek bir orana ulaşan bu bitkilerin üretimindeki diğer bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla birlikte yetiştirmek için gerekli olan gübre fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçasıdır. Hazır paketler halinde satışa sunulan tohum ve gübre fiyatları cazip aralıktadır. Ayrıca içinde miseli ekili halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Böylece tarımsal faaliyetlere hız kazandırarak randıgentleman konusunda fayda sağlamanız mümkün olur.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için suitable alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Doğal ortamından toplanan istiridye mantarları ise farklı bir mantar türü ile karıştırılabileceği için toplama işlemi sırasında özellikle dikkat etmek gerekir.

Semt pazarlarında doğal ortamlarından toplanarak getirilen istiridye mantarı ilkbahar ve sonbahar aylarında hemen göze çarpar.

Eğer organik ürünler mağazasından almak isterseniz bu rakam bir miktar oynayabilir. İstiridye mantarını satın alırken üretim tarihine dikkat etmeniz gerekir.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Mantarı tek başına değil de somon gibi farklı bir protein ve omega three kaynağıyla birlikte değerlendirmek isterseniz, "İstiridye mantarlarını farklı olarak nasıl değerlendirebilirim?" diye düşünüyorsanız bu değişik ve besleyici yemeği ilk fileırsatta denemelisiniz.

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çOkay yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi check here olmayacaktır.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Kültür mantarı nedir? sorusunu cevaplamaya gerek duymayacağım; bunun yerine kültür mantarını evde nasıl yetiştiririz konusunda bir yazı kaleme aldım. Herkesin merakla aradığı soru bu: Evde mantar nasıl yetiştirilir? Hadi baştan sona mantar yetiştiriciliği nasıl yapılırmış okuyalım.

Pastörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda 25 ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

Report this page